Pápežský vlak dnes odišiel zo Slovenska, pozreli si ho tisíce Slovákov

12.09.2011 Celý región

Bratislava 12. septembra (TASR) - Po štyroch dňoch putovania po slovenských mestách dnes pápežský vlak blahoslaveného Jána Pavla II. \"TOTUS TUUS\" zamieril do Maďarska. TASR o tom dnes informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Alexander Buzinkay.

V piatich slovenských mestách si poľské pojazdné multimediálne múzeum zasvätené osobe a dielu charizmatického pápeža prezrelo niekoľko tisíc ľudí.

Prejazd vlaku Slovenskom bol súčasťou jeho misijnej cesty po krajinách V4. Z Maďarska prejde vlak na záver svoje púte cez Bratislavu do Českej republiky. \"Maďarským a českým kolegom privezie aj sochu svätej Kataríny Alexandrijskej, patrónky slovenských železničiarov, ktorá je darom ZSSK,\" uviedol Buzinkay.

Vlak počas štyroch dní svoje púte zastavil v Prešove, Košiciach vo Zvolene a v Banskej Bystrici, kde sa v tomto pojazdnom múzeu konala svätá omša. Cieľovou stanicou vlaku TOTUS TUUS bolo Štúrovo. Odtiaľ ho dnes popoludní slovenskí železničiari slávnostne odovzdali svojim maďarským kolegom.
 

Vyberte región